Categories

Kitchen

බටු මෝජු | Sri Lankan Batu Moju

1.96Kviews

අතිරස මුලුතැන්ගෙදරින් අද අපි අළුත් විදියේ බටු මෝජුවක් හදමු !

මේක හරිම ලේසියි.

  • අවශ්‍ය දේවල්:
  • වම්බටු ග්‍රෑම් 500
  • ලොකු ළුෑණු ග්‍රෑම් 150
  • මිරිස් කරල් 5
  • සුදු ළුෑණු බික් 4/5
  • ඉඟුරු කෑල්ලක්
  • තෙල් වර්ගයක්
  • කහ කුඩු ස්වල්පයක්
  • ගම්මිරිස් මේස හැඳි 1
  • ලුණු අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට
  • සීනි මේස හැඳි 1
  • මිරිස්/තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 2
  • චිලි පේස්ට් මේස හැඳි 1
  • රම්පේ/කරපිංචා/කුරුඳු පොතු හෝ කුඩු

සාදාගන්නා අයුරු:

  1. බටු ටික පොඩි තීරු හෝ කැට ආකාරයෙන් කපාගෙන කහ කුඩු මිශ්‍ර කරගත්ත වතුරට දාගන්න. කහට පිපෙන නිසා.
  2. ඊට පස්සේ ගැඹුරු තෙලේ බැඳගන්න. ගොඩක් වෙලා බඳින්න එපා. සාමාන්‍යයෙන් පාට වෙනස් වෙද්දි තෙල් වලින් අයින් කරගන්න.

බටු ටික නිමෙනකල් ඊළඟට වැඩ ටික කරමු.

  1. ඉඟුරු සුදු ළුෑණු තලා ගන්න. ලොකු ළුෑණු කොටු හැඩයට කපා ගන්න. මිරිස් කරල් දෙකට පලා ගන්න.
  2. පෑන් එකක් රත් වෙන්න තියලා තෙල් ටිකක් දාගන්න.
  3. තෙල් රත් වෙද්දි තලා ගත්ත ඉඟුරු සුදු ළුෑණු ටික දාලා රන්වන් පාට වෙනකල් තියාගන්න.
  4. රම්පේ, කරපිංචා, කුරුඳු එකතු කරගන්න.
  5. ඊට පස්සේ කපාගත්ත ළුෑණු ටික, මිරිස් කරල් ටික දාලා ඒකට කහ, ගම්මිරිස්, ලුණු එකතු කරලා ළුෑණු ටික තැම්බෙන්න පියනකින් වහලා ටිකක් වෙලා තියන්න.
  6. ළුෑණු ටික තැම්බුනාම ඒකට බැඳගත්ත බටු ටික, චිලි පේස්ට්, සෝස්, සීනී එකතු කරලා හොඳට කවලම් කරන්න.

වැදගත්: බටු ටික එකතු කරලා ගොඩක් වෙලා තියන්න ඕන නෑ. ඒ වගේම  මේ හැමදේම කරන්න ඕන අඩු ගින්දරෙන්.

නදීශානී බණ්ඩාර දොඩන්ගොල්ල | Athirasa [ Kitchen ]