OnePot Chicken Chow Mein
1Kviews
හැමදාම එකම විදියට කන මැගී එකට පොඩි වෙනසක් කරමුද? හරි එහෙනම් හදමු.
අවශ්ය ද්රව්ය:
- මැගී නූඩ්ල්ස් පැකට් දෙකක්
- සෝයා සෝස් කෝප්ප 1/3
- තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 1
- කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 1
- ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1/2
- තලාගත් ඉඟුරු මේස හැඳි 1
- තලාගත් සුදුළුෑණු මේස හැඳි 1
- ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 1/තල තෙල් මේස හැඳි 1
- සීනි මේස හැඳි 1
- කුඩා කැබලි ලෙස කපාගත් කටු රහිත කුකුළ් මස් 500g
- කැරට්/බෝංචි/ගෝවා
එහෙනම් පටන් ගමු;
- භාජනයක් අරන් සෝයා සෝස්, තලාගත්ත ඉඟුරු, සුදුළුෑණු, තක්කාලි සෝස්, තල තෙල් හෝ ඔලිව් තෙල්, කෑලි මිරිස්, ගම්මිරිස්, සීනි දාලා හොඳට කවලම් කරගන්න.
- ඊට පස්සේ කපාගත්ත කුකුළ් මස් කෑලි ටික අරන් සිප් බෑග් එකකට හරි භාජනේකට හරි දාලා ඒකට හදාගත්ත මිශ්රණයෙන් ටිකක් දාලා හොඳට කවලම් කරන්න.
හරි දැන් ඒක ශීතකරණයේ දාලා පැයක් විතර තියන්න.
- ඒක පදම් වෙනකල් කැරට්, බෝංචි, ගෝවා කපා ගන්න.
- හරි දැන් භාජනයක් ලිපේ තියලා පදම් වුණු මස් ටික බැඳගන්න. මේකට තෙල් දාන්න ඕන නෑ. මස් ටික පදම් වුණ මිශ්රණේ තෙල් තියෙනවා.
5.බැඳගත්ත මස් ටික වෙන භාජනේකට දාලා ඒ භාජනේටම තල තෙල් හරි ඔලිව් තෙල් හරි ටිකක් දාගන්න.
- තෙල් රත් වෙද්දි කපාගත්ත කැරට්, බෝංචි, ගෝවා එකතු කරන් හොඳට කවලම් කරගන්න.
- ඊට පස්සේ මැගී නූඩ්ල්ස් පැකට් දෙක කඩලා නුඩ්ල්ස් දෙක අරන් ඒකට දාන්න. රස කාරකය දාන්න එපා. ඒක අයින් කරන්න. සුප් කැටයක් වතුරේ දිය කරන් ඒ වතුර ටික දාලා එළවළුයි නූඩ්ල්ස් ටිකයි තැම්බෙන්න තියන්න.
- ඒ ටික තැම්බුණාට පස්සේ අර බැඳගත්ත මස් ටිකයි අර අපි කලින්ම හදාගත්ත සෝස් මිශ්රණෙයි දාලා හොඳට කවලම් කරගන්න.
*** මේකට අපි ලුණු නම් පාවිච්චි කරලම නෑ.
නදීශානී බණ්ඩාර දොඩංගොල්ල | Athirasa [ Kitchen ]